Grønlands Sprogsekretariat

Oqaasileriffik starter et samarbejde med Vestnorden’s lingvister

PRESSEMEDDELELSE

Reykjavik, 24.maj 2016

Oqaasileriffik starter et samarbejde med Vestnorden’s lingvister

Vigdis Finnbogadóttir Instituttet som ligger under Det Islandske Universitet har arrangeret og inviteret Vestnordiske lingvister for at drøfte fremtidige sproglige og litterære forskningsprojekter. Konferencens titel er Language and Culture Contact in West-Nordic Region og kører i 2 dage (23.-24.maj) i Reykjolt, lidt nord for Reykjavik. Konferencen blev åbnet med en velkomsttale af den tidligere islandske præsident Vigdis Finnbogadóttir.

Under konferencen etableres der flere Vestnordiske arbejdsgrupper, som vil arbejde sammen tværs over landene, og vil præsentere deres første forskningsresultater til næste år, i forbindelse med åbningen af Den Internationale Sprogcenter i Reykjavik i april måned.

Det kommende Internationale Sprogcenter har allerede fået bestyrelse, bestående af Internationale kendte lingvister, som også deltager på selve konferencen i Reykjolt, det er bl.a. professor Bernard Comrie, professor Stig Eliasson, professor Peter Austin m.fl.

Som repræsentant af Grønland, er både Oqaasileriffik og Ilisimatusarfik blevet inviteret og laver oplæg omkring det grønlandske sprog; Katti Frederiksen, Sekretariatschef i Oqaasileriffik, vil fremlægge omkring sprogsituationen i Grønland, mens chefrådgiver Per Langgård vil holde oplæg omkring grønlandsk og sprogteknologi.

Dette Vestnordiske sprog og kultur kontakt projekt er finansieret af Nordplus.

Med venlig hilsen
Oqaasileriffik – Sprogsekretariatet